Søk i Aktiv i Oslo

Gode grilloppskrifter til sommerfesten

GrilloppskrifterGrillmat

Grilling hører sommeren til. Her finner du oppskrifter og tips til den som er glad i grillmat.

Mangosaus
(4 porsjoner)

  • 1  mango
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • 1/2 chili

Rens mangoen for skinn og stein. Kjør den glatt i kjøkkenmaskinen sammen med sitronsaft. Bland inn finhakket chili og smak til med sukker. Sausen serveres kald.

Amerikansk barbequesaus
(4 porsjoner)

  • 1 løk
  • 1/2 chili
  • 2 ss olje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1/2 dl eplesidereddik
  • 1/2 ss sennep
  • 1/2 ss worcestershire-saus
  • 1 ss sukker
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Varm oljen tilsett løk og hvitløk og la det surre i ca. fem minutter. Tilsett de andre ingrediensene og la sausen småkoke i ca. 20 minutter.

Potetsalat med kesam
(4 porsjoner)

  • 6 kalde kokte poteter
  • 1 eple
  • 2 vårløk

Dressing

  • 3 dl  prosent kesam
  • 2 ss søt sennep
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts sitronpepper
  • 1 ts sukker
  • 1 ts sitronsaft
  • 3 ts hakket frisk gressløk

Skjær potetene og eplene i terninger. Skjær vårløken i tynne skiver. Bland alle ingrediensene til dressingen i en stor bolle. Ha i poteter, epler og vårløk. Dryss over litt hakket gressløk til slutt.