Arrangementet er fullført.
Jaume-familien har vært dedikert i kunsten å produsere vin siden 1826. De har nå 90 hektar med vinmarker i Châteauneuf-du-Pape, Côtes de Rhône og Lirac-områdene.
Da deres Dom Grand Veneur Vieilles Vignes 2010 og 2016 ble belønnet med 100 poeng av Parker tok det helt av.
Helt fra starten av har de dyrket etter økologiske prinsipper. I 2012 ble de sertifisert etter organiske prinsipper. Som Christophe sa: En god vin er en som er laget av sunne druer, og som gjør det mulig å uttrykke den unike karakteren og kompleksiteten i jordsmonnet.
Selve vinproduksjonen er en blanding av tradisjonelle metoder og moderne teknikker.
Det aller meste blir gjort for hånd, også innhøstingen. Utbyttet er lavt og de foretar en grønn innhøsting slik at soleksponeringen til de resterende druene blir optimal. Druene gjæres separat for å kunne ivareta de enkelte vinmarkers jordsmonnskarakteristika, druenes egenart og potensiale uavhengig av når de høstes.
Du har nå sjansen til å få presentert og smake dere igjennom flere av Alain Jaumes fantastiske viner! Vår konsernkjøkkensjef, og tidligere Årets kokk, Geir Magnus Svae har spesialkomponert en 5-retters meny som passer ypperlig til vinene. Under kan du se kveldens meny med viner.
Pris: 1495,- per. person
KVELDENS MENY
Aperitif
Côtes du Rhône Réserve Grand Veneur Rosé BIO 2017
Skalldyrsalat «Nordlys»
Marinerte rå reker, Taskekrabbe med dill, Estragon glasert hummer
Salat med eple, agurk, Sjøsalat. Skalldyrmajones.
Côtes du Rhône Réserve Grand Veneur Blanc 2016
Laks på Fransk maner
Laks «carpaccio» med engsyresaus med kaviar
Tynne skiver av laks som varmebehandles av sausen som has over.
Chateauneuf du Pape Blanc BIO Domaine Grand Veneur 2016 (kompleks stor fyldig vin)
Vaktel fra Sandsvær
Krydder glasert vaktel, Kål- og epler. Lett eplesaus
Côtes du Rhône Réserve Grand Veneur 2016
Cote de Bouef
Oksekotteletter grillet på greenegg, Variasjon på selleri, Grønne bønner, Bordolaise saus
Lirac Domaine du Clos de Sixte 2015 (veldig mektig vin, nesten som mini Ch.neuf)
Franske oster.
Litt hardt og litt mykt. Akkurat som vinene :)
Chateauneuf du Pape Vieux Terron BIO Domaine Grand Veneur 2016
Chateauneuf du Pape “Vieilles Vignes” BIO Domaine Grand Veneur 2016
Kom og bli med til Grønland Boulebar for spennende pokerkvelder med flotte premier!
Vil du lære å tilberede fisk på den perfekte måten? På dette kurset er du selv med og lager maten fra bunnen av sammen med inspirerende kokker.
Galopin er en spesialist på deilige franske gårdsoster, fransk og italiensk spekemat og paté. I tillegg til å være eksperter på ost, er de også lidenskapelig opptatt av vin.